Skip links

Strubemassage

Mange sangere og stemmebrugere kender til at ”miste stemmen” og at ”synge sig ned”.
 Ved længerevarende forkert brug af stemmen hindres strubens naturlige bevægelser og den fikseres som oftest for højt.

Strubemassage er manuel behandling, hvor bl.a. brystkasse, diafragma, mave, nakke, kæbe og struben og dens omkringliggende muskler masseres.,

Behandlingen kan blandt andet afhjælpe spændinger i kæben, manglende fleksibilitet i stemmen, manglende længdespænding i stemmelæberne, bagtungespændinger, manglende top/bund, hæshed, trykken for struben, stemmetræthed & fornemmelse af en “klump i halsen”.

Strubemassage kan være aktuelt for alle stemmebrugere; klassiske og rytmiske sangere, skuespillere, speakere, foredragsholdere, undervisere og andre, der kan opleve ømhed, træthed eller ubehag i de nævnte områder.

Behandlingen indeholder bl.a.

  • Diagnosticering – baggrund, udfordringer mm.
  • Dybdemassage af relevante muskelgrupper
  • Forebyggelse – herunder støtteøvelser, afklaring omkring arbejdsstilling mm.
  • Strækøvelser til de involverede muskelgrupper og enkelte massageøvelser til hjemmebrug

Strubemassage kan være aktuelt i et opbyggende stemmeforløb, så det kombineres med sangerkropstræning, således at stemmen på sigt kan arbejde frit og ubesværet.

Strubemassage tilbydes også som akut behandling op til koncerter/turné mm, eller som længere behandlingsforløb, enten separat eller i kombination med stemmeundervisningen. Læs mere under “akuthjælp”.

Er du i tvivl om hvorvidt strubemassage er aktuelt for dig, eller har du afklarende spørgsmål til behandlingen, er du velkommen til at kontakte mig her

Return to top of page